News

Ιαν 2022
25

Τοποθέτηση φακών επαφής – βήμα προς βήμα

by promodeals in Υγεία category

Τώρα που έχετε ξεκινήσει να χρησιμοποιείτε φακούς επαφής, η τοποθέτησή τους απαιτεί να γνωρίζει κανείς τον τρόπο που πρεπει να το κάνει. Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, αλλά με την εξάσκηση, μπορεί να γίνει εύκολα και φυσικά. Για να σας βοηθήσουμε, εδώ είναι ένας σύντομος οδηγός – βήμα προς βήμα – για την τοποθέτηση των φακών επαφής. Είναι ιδανικός για αρχάριους χρήστες και μπορεί να είναι μια καλή υπενθύμιση για τους πιο έμπειρους χρήστες φακών επαφής! Η άνεση και η ποιότητα της όρασής σας εξαρτώνται από τη σωστή φροντίδα φακών επαφής, οπότε μην ξεχνάτε το πιο σημαντικό κομμάτι.

Πώς να τοποθετήσετε φακούς επαφής

Αρχικά άν δεν φοράτε ημερήσιους φακούς μίας χρήσης, οι φακοί σας θα πρέπει να αποθηκεύονται σε διάλυμα φακών επαφής όταν δεν τους φοράτε. Αυτό βοηθά στον καθαρισμό και την απολύμανσή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Είναι χρήσιμο να θυμάστε ότι δε χρειάζεται να αγγίζετε τα μάτια σας. Απλώς τοποθετήστε τον φακό στη θέση του και τα βλέφαρά σας θα κάνουν τα υπόλοιπα! Τώρα, ας πάμε στην ίδια τη διαδικασία.

Βήμα 1

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας ό,τι χρειάζεστε σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο. Θα χρειαστείτε τους φακούς επαφής σας, το υγρό για τους φακούς σας, έναν καθρέφτη, και ένα μέρος για να πλένετε και να στεγνώνετε τα χέρια σας με μια καθαρή πετσέτα. Θυμηθείτε να τοποθετήσετε τους φακούς σας πριν το μακιγιάζ σας.

Βήμα 2

Πάντα να πλένετε τα χέρια σας έτσι ώστε να μην μεταφέρετε βρωμιά ή βακτήρια στους φακούς σας. Χρησιμοποιήστε ήπιο ή αντιβακτηριδιακό σαπούνι και αποφύγετε τη χρήση ενυδατικών σαπουνιών, λοσιόν ή προϊόντων με λιπαρή βάση. Ξεπλύνετε και στεγνώστε καλά τα χέρια σας με μια πετσέτα χωρίς χνούδια. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση χαρτοπετσέτας, καθώς μπορεί να αφήσει ίνες και άλλα υπολείμματα στα χέρια σας.

Παρακαλoύμε σημειώστε ότι είναι καλύτερο να έχετε τα νύχια σας κοντά για να αποφύγετε τις γρατζουνιές στο φακό ή στο βολβό του ματιού.

Βήμα 3

Το επόμενο βήμα είναι η αφαίρεση των φακών επαφής από τη θήκη τους ή από μια νέα κυψέλη. Εάν έχετε διαφορετικές παραμέτρους σε κάθε μάτι, είναι χρήσιμο για παράδειγμα, να εισάγετε πάντα τον αριστερό φακό πρώτα, ώστε να μη μπερδεύεστε. Τοποθετήστε τον πρώτο φακό στην παλάμη σας, καθαρίστε τον με διάλυμα και τρίψτε απαλά με το δάχτυλό σας. Ορισμένες μάρκες προσφέρουν υγρά που κατά την εφαρμογή τους δεν απαιτείται τρίψιμο, αλλά οι περισσότεροι οπτικοί συμφωνούν ότι είναι πάντα καλύτερο ένα απαλό τρίψιμο για επιπλέον καθαρισμό. Εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια για το χειρισμό των φακών σας, προσφέρουμε μια ποικιλία από Βοηθήματα φακών επαφής. Τα τσιμπιδάκια και οι λαβίδες των φακών μπορούν να κάνουν την εφαρμογή των φακών ακόμα πιο εύκολη.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το φακό σας στο δείκτη του χεριού σας. Εάν ο φακός μοιάζει με ένα μπολ, το κάνετε σωστά. Αλλά, αν οι άκρες δείχνουν προς τα έξω, τότε ο φακός σας είναι ανάποδα. Μπορεί να είναι δύσκολο να το καταλάβετε, αλλά οι περισσότεροι φακοί έχουν ένα μικρό σημάδι που υποδεικνύει τη μέσα-έξω πλευρά (γράμματα ή αριθμοί) ώστε να μπορείτε εύκολα να δείτε αν ο φακός σας είναι ανάποδα ή όχι.

Βήμα 5

Με το φακό να είναι ισορροπημένος στο δείκτη σας, χρησιμοποιήστε το μεσαίο σας δάχτυλό σας για να τραβήξετε το κάτω βλέφαρο προς τα κάτω ενώ χρησιμοποιείτε το άλλο σας χέρι για να τραβήξετε το άνω βλέφαρο προς τα πάνω. Προσπαθήστε να μην ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας και να μην κινείστε. Μερικοί άνθρωποι θεωρούν χρήσιμο να κοιτάζουν προς τα πάνω για να μειώσουν την ακούσια κίνηση των φλεφάρων. Μπορεί να είναι ένας αγώνας στην αρχή για εσάς, αλλά θα το συνηθίσετε με την εξάσκηση!

Βήμα 6

Τοποθετήστε το φακό απαλά και προσεκτικά στο μάτι σας. Αφήστε τα χέρια σας και ανοιγοκλείστε τα μάτια σας μερικές φορές. Ο φακός θα πρέπει να εγκατασταθεί στη θέση του πάνω από το χρωματιστό μέρος του ματιού σας (ίριδα). Μπορείτε να αγγίξετε απαλά το φακό ξανά για να το σύρετε στη θέση του εάν είναι απαραίτητο. Εάν αισθάνεστε οποιαδήποτε ενόχληση ή ερεθισμό, αφαιρέστε το φακό επαφής, καθαρίστε τον εντελώς και στη συνέχεια δοκιμάστε ξανά.

Βήμα 7

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το φακό για το άλλο μάτι. Πετάξτε το χρησιμοποιημένο υγρό των φακών επαφής από τη θήκη, ώστε να θυμάστε να χρησιμοποιείτε φρέσκο διάλυμα την επόμενη φορά που θα αφαιρέσετε τους φακούς σας.

Πηγή:www.alensa.gr

Αφήστε σχόλιο

Πρόσφατα σχόλια

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.